Як швидко приготувати спаржеву квасолю на сковороді

Зміст

Спаржева квасоля – корисна рослина, яка містить багато поживних вітамінів. Більшість людей не полюбляють спаржу,напевно що ніколи смачно не готували її. Тому давайте дізнаємось правильне приготування спаржевої квасолі та з чим цей овоч можна поєднувати, щоб отримати насолоду.

Простий рецепт спаржевої квасолі на сковороді

Смачно, а головне швидко і просто. Як за декілька хвилин можна приготувати невеличкий гарнір до обіду.

Спосіб приготування

  • У сковороді розігрійте олію та додайте спаржеву квасолю. Посоліть і додайте спеції, які вам подобаються.
  • За вашим бажанням додайте ще якісь овочі, наприклад, це може бути помідор, морква, червоний перець або поєднати все разом.
  • Готувати приблизно 5-10 хвилин, паралельно помішуючи.
  • Коли стручки стануть рум’яні, то може прибирати з вогню та подавати гарнір.

Як приготувати заморожену спаржеву квасолю

Для приготування потрібна сама квасоля, кастрюля та вода.

Головне в приготуванні будь-якої страви – час, якщо готувати довше ніж прописано в рецепті, то отримаєте не дуже смачну страву. Тож в окріп кидаєте спаржеву квасолю та протягом 40 секунд варите.

Обов’язково слідкуйте за часом!

Далі на розігріту з вершковим  маслом пательню кидаєте відварену квасолю, можна додати ще часник та готувати 1 хвилину. І вуаля, страва готова!

Як приготувати спаржеву квасолю в сметані

Для приготування потрібна спаржева квасоля, сметана,спеції та окріп.

На розігрітій пательні обсмажуєте квасолю, додаєте спеції на ваш смак та виливаєте сметану, і ретельно перемішуєте.Протягом 2-4 хвилин обсмажуєте, далі додаєте окріп та пару ще декілька хвилин тримаєте на вогні.

Після приготування дайте хвилин 5 постояти, щоб був насичений смак.

Як приготувати спаржеву квасолю з яйцем

Спаржева квасоля з яйцем – гарна альтернатива яєчні.

Спочатку відварюєте спаржу, паралельно можете збивати яйця та виливати на розігріту пательню. Потім додати саму спаржу, для смаку можете кинути цибулю та смажете до готовності яєчні.

Такий приклад яєчні зі спаржею більш корисний та ситний.

Як приготувати спаржеву квасолю з овочами

Гарний варіант для дітей полюбити корисну їжу. Зазвичай, мами вигадують  багато варіантів в приготуванні різних страв. Один з них тушковані овочі зі спаржевою квасолею.

Спосіб приготування

  • Спочатку відварюєте квасолю 10 хвилин, паралельно нарізаєте кубиками овочі.
  • На розігріту пательну висипаєте цибулю, смажите пару хвилин і додаєте моркву та болгарський перець.
  • Коли відварили квасолю можете додавати до овочей, додати ще окріпу та спецій для виразного смаку. 
  • Під закритою кришкою тушкувати 5 хвилин і насолоджуватися обідом.

Спаржева квасоля на зиму

Влітку ми робимо заготовки на зиму, щоб харчуватися правильною їжею не тільки літом. Тож дізнаємось, що можна зробити зі спаржею на зиму. На зиму квасолю можна законсервувати.

Спочатку квасолю відварюєте пару хвилин, і розміщуєте по банкам, перед цим обдавши їх кип’ятком та простерилізуваши.

Далі потрібно залити сольовим розчином на 1 літр води 20г солі і оцет, все заливаємо та накриваємо кришкою.

Замотавши в рушник, щоб зберігалось в кімнатній температурі і відправляємо на зберігання.

Стручкова квасоля з часником

Ароматний гарнір на вечерю, особливо для любителей запашних страв. Швидкий і незатратний рецепт за декілька хвилин.

Інгредієнти

  • Стручкова квасоля: 400 – 500 г.
  • Часник: 3-5 шт.
  • Оливкова олія: 5 ст.л
  • Спеції, кунжут.

Спосіб приготування

  • Для початку потрібно відварити квасолю 2-3 хвилини, паралельно на розігрітій пательні пару хвилин обсмажити часник.
  • Коли квасоля звариться, через друшляк обдати холодною водою та почекати, щоб стекла повністю вода та додати до часника.
  • Обсмажувати ще хвилин 5 і додати спеції на ваш смак.

Маринована спаржева квасоля

Також є альтернативою на зиму для заготовок. Літня маринована спаржева квасоля знахідка, як для закуски, так і гарнір до ваших страв.

Інгредієнти

  • Стручкова квасоля.
  • Вода 1 л.
  • Зелень, перець горошок та лавровий лист.
  • Цукор 100 г і сіль 1 ст.л
  • Оцет 50 мл.

Спосіб приготування

  • Відварити 10 хвилин квасолю, далі промити холодною водою і кидаємо в банки, попередньо простерилізувавши, а на дно поклали зелень, різні спеції та часник.
  • Залити кип’ятком і дати настоятись 30 хвилин. Після чого зливаємо воду до кастрюлі , додаємо сіль,цукор та оцет, доводимо до кипіння і заливаємо маринад в банки. 
  • Закриваємо кришкою, накриваємо рушником та чекаємо зими, щоб насолодитись.

Спаржева квасоля по-корейськи

Таку смакоту не знайти в магазині, але приготувати вдома за лічені хвилини залюбки.

Відварити квасолю, паралельно натерти моркву та нарізати цибулю. Коли звариться квасоля, то промити холодною водою і перемістити до миски. Спаржеву квасолю змішати з овочами і додати часника.

Щоб зробити маринад для заправки потрібно олія, оцет, спеції і коріандр для запаху. Довести суміш до кипіння та залити квасолю. Дати настоятись і можна смакувати спаржеву квасолю по-корейськи.

Щоб приготувати смачно не обов’язково витрачати багато часу, головне правильно поєднувати з іншими  інгредієнтами. Кожній страві, продукту можна шукати різні варіанти приготування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *