Смачненько поїсти любить кожен, щоб було ситно і швидко. У сучасному світі ми вже в магазинах маємо готову їжу, щоб полегшити людям життя. Але давайте будемо відвертими, що півфабрикати – це не корисна їжа, і довго на ній не протягнеш. Альтернативою буде домашня, свіженька їжа.

Бутерброди з червоною рибою і авокадо
Найсмачніше поєднання – це червона рибка і авокадо. Такі бутерброди можете зробити собі на сніданок, перекус на роботу чи навчання, бо приготування просте і швидке. В таку смакоту можна додати будь-які інші продукти чи овочі, щоб була різноманітність.

Приготування бутербродів:
- Бутерброди з червоною рибою та авокадо. Потрібно цільна зерновий хліб 5 шматочків, 100 г червоної риби, 1 авокадо, 15 г вершкового масла. Хліб треба змастити маслом, скибочками покласти авокадо та рибу.
- Бутерброди з авокадо, червоною рибою та огірком. Потрібно 5 шматочків хліба, 130 г сиру філадельфія, 150 г червоної риби, 1 авокадо, 1-2 огірки, 1 ч.л. лимонного соку. Хліб змастити сиром філадельфія, тонко нарізати огірок, авокадо та рибку, й викласти на хліб. В кінці збризкати лимонним соком.
- Бутерброди з авокадо, червоною рибою та помідорами. Потрібно 5 шматочків хліба, 140 г червоної риби, 1-2 помідори, зелень, часник, перець чилі, 1ст.л. оливкової олії та 1 ч.л. лимонного соку. Авокадо розімніть вилкою і додайте лимонного соку, масла, зелені, часника і чилі. Хліб змастити сумішшю, наверх викласти помідори та червону рибу.

- Бутерброди з червоною рибою, авокадо та креветками. Потрібно хліба 5 шматочків, 120 г очищених креветок, 1 авокадо, 80 г вершкового сиру. Відварити креветки і порізати на дрібні шматочки. Розімняти авокадо, додати до нього сиру і креветки. Змастити хліб сумішшю, до смаку можете додати приправ, зверху додати червону рибу.
- Бутерброди з червоною рибою, авокадо та яйцем пашот. Потрібно 1 скибочка хліба, 20 г сиру, 1 авокадо, 30 г червоної риби, 1 яйце, 1 ч.л. лимонного соку. Хліб з обох сторін змастити маслом, авокадо збризкати лимонним соком і покласти на хліб, потім червону рибу, паралельно зварити яйце пашот і викласти на бутерброд.

Таблиця калорійності авокадо
Харчова складова | Кількість на 100 г |
Калорійність | 160 ккал |
Білки | 2 г |
Вуглеводи | 9,19 г |
Жири | 28,401 г |

Таблиця калорійності червоної риби
Харчова складова | Кількість на 100 г |
Калорійність | 269 ккал |
Білки | 21 г |
Вуглеводи | 0 г |
Жири | 30,2 г |

Канапки з червоною рибою і авокадо
Акуратні, маленькі бутерброди – канапки, які часто роблять на святковий стіл. Канапки слугують смачною і ситною закускою, бо робляться на швидку руку.

Приготування канапок:
- Канапе з червоною рибкою та авокадо. Потрібно багет, 1 огірок, 1 авокадо, червона риба, вершковий сир, бальзамічний соус або кунжут за смаком. Багет змащуємо сиром, далі викладаємо слайсами огірок, наче хвилькою і поряд дрібними шматочками кладемо рибу й авокадо.
- Канапе з рибою та ікрою. Багет або хліб порізаний навпіл, вершковий сир, риба, ікра та бальзамічний соус. Багет змащуємо сиром, далі слайсами порізали рибу і звернули ніби в трубочку. Рибу виклали на канапе і збоку виклали ікру, зверху полили соусом.
- Канапе з рибою, авокадо та оливками. Потрібні самі оливки, авокадо, риба, багет, варшковий сир, лимонний сік, зелень. Авокадо треба розімʼяти вилкою і додати сир, цією сумішшю змащуємо багет, далі викладаємо рибу, оливки і зелень для краси.
- Канапе з рибою і помідором. Багет змащуємо вершковим соусом, помідор і рибу нарізаємо кубиками, викладаємо на багет та поливаємо бальзамічним соусом.
- Канапе з яйцем, рибою та авокадо. Відварюємо яйце і перетераємо разом з авокадо, суміш намазуємо на багет і викладаємо кубиками рибу.

Тости з авокадо та червоної риби
Любителі чогось похрустіти як альтернативу бутербродам. Можна зробити їх як сендвічі і отримати неймовірний перекус.

Приготування тостів:
- Тост з авокадо і грибами. Підсмажуєте хліб по пару хвилин з обох сторін, паралельно робите суміш з авокадо і вершкового сиру, викладаєте на тост, а зверху обсмажені гриби.
- Тост з яйцем пашот, авокадо, помідори і риба. Обсмажуєте хліб, паралельно робите яйце пашот. Змащуєте хліб авокадо, викладаєте помідор і рибу кубиками, зверху яйце. Для з смаку можете полити бальзамічним чи соєвим соусами.
- Тост з омлетом, рибою та авокадо. Смажите омлет (яйце, молоко, приправи для смаку), паралельно обсмажуєте хліб. Хліб змащуєте вершковим соусом, викладаєте омлет, зверху слайсами рибу та авокадо.

Мати поживний і корисний сніданок – важлива річ початку нашого дня. Сніданок ми не маємо пропускати, навіть коли сильно поспішаємо, бо саме зранку формується наш настрій, енергія і сили.
Тож домашня приготовлена їжа запорука бадьорого дня.